O nama

Nije vam nepoznato: živimo u dobu informacija. Danas se čovjek našao u takvoj situaciji, da mu se na dohvat ruke nalazi više informacija nego bilo kad u istoriji čovječanstva. No, ako bi popustio, i hvatao baš sve što mu dođe pod ruku, sigurno će potpasti pod uticaj nekih medija kojima je cilj manipulacija narodom. Za medije u opštem slučaju ne možemo reći da su objektivni, pa nam često ostaje da se kod nekih jednostavno lično uvjerimo u tu objektivnost.

Neki (ali se iskreno nadam ne mnogi J ) od vas već imaju neku crnu sliku o islamu. Ako bih vas upitao: „Odakle vam to?“ sigurno bi rekli: „Čuo sa TV-a,“ ili „Pročitao ne netu,“ ili „Rekli mi moji,“ (a u većini slučajeva se „moji“ ne slušaju, ali je u slučaju islama to linija manjeg otpora).

Cilj ovog bloga (i njemu sličnih) jeste da vam kroz nekoliko članaka, i audio ili video prezentacija makar djelimično ispravi neke predrasude, da biste se vi na kraju sami uvjerili u islam.

Dobro došli!

Napomena: IslamReligion.Com zadržava autorska prava na svoje tekstove. Svi tekstovi prevedeni sa njihovog sajta preuzeti su sa dozvolom.

Advertisements

11 Responses

 1. Odličan blog. Da vas Allah nagradi…

 2. Amin, ve ijjakum!

 3. EsSelamu Alejkum, brate/sestro, molimo Allaha Milostivog da nam podari svako dobro na dunjaluku, a i na Ahiretu, neka vas Allah Svemocni nagradi svakim dobrom i neka je mir sa vama dragi vjernici, nece nam vjerovanje uzaludno biti, a to nam je obecanje od nasega Gospodara Allaha, Jedinog Postojeceg Boga

 4. Ve ‘alejkumus-Selam!

  Amin!

  Istina je što si rekao, mi se imamo čemu nadati kod našeg Rabba, samo sabura.

  Tvoj brat u dinil-islamu,

  Ebu-Sadžid

 5. imam veliku zelju primiti islam i ispynjavati sve obaveze koje islam odredjuje ali ne znam nista o tome. kome da se obratim i koja stiva da citam kako bi sto bolje i sa jos vise zelje bio blizi alahu.

 6. blog vam je odlican i nadam se da cete na njemu otvoriti jos zanimljivih tema kako bi nama koji nismo u islamu sto vise priblizili islam i vjeru u alaha i kako bi nam omogucili sve da sto prije prihvatimo islam i budemo dio njega.

 7. selam…..Allah vas nagradio

 8. da li se moze ovdje postaviti pitanje pa da dobijem odgovor….odg….

 9. Sva hvala pripada Allahu i neka je salavat i selam na poslednjeg poslanika Muhammeda, njegovu porodicu, ashabe i sve one koji ih slijede do Sudnjega dana
  A zatim:
  Postovana redakcijo sajta PUTUISLAM esselamu alejkum ve rahmetulahi ve berekatuhu. Mi smo grupa studenata islamskih nauka iz čitavog svijeta. Objedinjuje nas težnja da vjeru Islam, na ispravan način koji je u skladu sa Kur’anom , sunnetom i razumjevanjem prvih, ispravnih generacija predstavimo što većem broju ljudi. U tom cilju pokrenuta je stranica http://www.chatislamonline.org
  Stranica već funkcioniše na više jezika kao što su: engleski, nemački, španski koreanski,japanski,ruski. Stranica će sa radom na bosanskom jeziku početi u roku od nekoliko dana inšaAllah.
  Osnovni zadatak stranice je čet (chat) sa nemuslimanima koji žele da saznaju nešto o Islamu, i razbijanje predrasuda vezanih za Islam. Za čet su zaduženi isključivo studenti šerijatskih znanosti.
  Molimo vas da nam u ovom hairli projektu pomognete tako što ćete postaviti naš link na vaš sajt. Kaže Allah Subhanehu ve te’ala u prevodu značenja Kur’anskog ajeta: “Potpomažite se na čestitosti i bogobojaznosti” , i kaže Poslanik s.a.v.s :”Onaj ko poziva u neko dobro djelo je isti kao i onaj koji ga čini.”
  Mi ćemo za uzvrat vaš link postaviti na našem sajtu, kao što ćemo posetioce sa kojima budemo četali upućivati na za njih korisne sadržaje na vašem sajtu.
  Džezakumullahu hajren .

  Uredništvo sajta http://www.chatislamonline.org zaduženo za bosanski jezik

  • Ve alejkumus-Selam ve rahmetullahi ve berekatuh!

   Trenutno slabo uređujem ovaj blog, pa zato kasno odgovaram.

   Je l’ može nešto više o vama, da se predstavitite? Sarađujete li sa daijama i kojim i sl.? Isto tako i ako je moguće da kažete sa kojih ste islamskih univerziteta?

 10. selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu Neka vam je MUBAREK RAMAZAN Zelim vam predloziti da pogledate nasu stranicu – chat pa ako vam se svidi nas rad da nas reklamirate na vasu stranicu to jest da postavite nas link a mi cemo odmah onda postaviti vas link stranice insallah do sad nas reklamira proko 15 stranica a svakako i mi njih pa nam je zelja da i vas reklamiramo jer ste jedna od najboljih stranica elhamdulillah nasa stranica-chat je http://www.chatislamonline.org unaprijed hvala selam alejkum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: