Put u islam (knjiga)

Hvala Allahu Uzvišenom, selam i spas na Allahova Poslanika, njegovu porodicu, plemenite ashabe i one koji slijede njegovu uputu.

Sreća je cilj kojem se teži i koji se želi. Svako ljudsko biće na zemaljskoj kugli žudi za srećom i bježi od tuge i potištenosti. Razni pisci, mislioci, filozofi, pjesnici i ljekari nastojali su pronaći puteve koji vode ka sreći i blagostanju i svi su o tome imali svoje teorije.

Međutim, sreća koju postigne većina njih manjkava je, nepotpuna ili prividna. Najviše liči na opijum kojeg uživalac konzumira pa u prvi tren osjeti opijenost. Međutim, kada utjecaj oslabi tuga mu se udvostručena vrati. Razlog je u tome jer oni ne poznaju osnov i izvor istinske sreće, vjeru u Allaha Uzvišenog.

To je tajna i najpouzdaniji put do sreće, jer samo će onaj koji vjeruje u Allaha  Uzvišenog i Njegovu uputu slijedi, postići istinsku sreću na oba svijeta.

Ova te knjiga poziva istinskoj sreći jer te vodi u vjerovanje Gospodara Koji te je stvorio, vodi te u istinsko uvjerenje koje prihvata tvoj zdrav razum i tvoja čista priroda. Na osnovu njega spoznaješ ishodište i utočište čovjeka, smisao njegovog postojanja. I još mnogo toga što će ti predočiti stranice ove knjige.

Ova knjiga predstavlja ti vjeru islam kojom je Allah zapečatio sve vjere i želi da je svi Njegovi robovi slijede.

Također, iz knjige ćeš spoznati veličinu ove vjere, istinitost njenog nauka i pogodnosti za svako vrijeme, mjesto i narod.

Ako se nakon ove knjige budeš želio podrobnije informisati, možeš nastaviti istraživanje ili pitati o eventualnim nejasnoćama, jer islam je otvorena vjera, koja ni pred kim nije zatvorena, niti izbjegava pitanja, ma koliko ih bilo, jer islam daje odgovor na svaku upitanost i daje rješenje za svaku situaciju. Zato krenimo u teme knjige, Allah je najbolji pomagač i oslonac, neka je selam i spas na poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, njegovu porodicu i ashabe.

Preuzeto sa: Minber.ba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: